Základní škola Přemyslovo náměstí by se mohla dočkat nových odborných učeben. Město zažádá o dotaci

8. prosince 2021

Základní škola Přemyslovo náměstí v Slatině by se mohla dočkat nových odborných učeben. Včera brněnské zastupitelstvo schválilo projekt úprav, nyní Rada města Brna souhlasila také s podáním žádosti o dotaci. Samotná realizace by pak měla proběhnout v letech 2022–2023.

Předpokládané celkové náklady projektu jsou 43 049 805,82 korun včetně DPH. „Město zažádá o dotace v rámci Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 30 270 736,80 korun včetně DPH. S výstavbou by se pak mohlo začít na jaře příštího roku, hotovo by mělo být v polovině roku 2023,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Po realizaci bude škola disponovat novými, vybavenými odbornými učebnami v půdní nástavbě. Konkrétně půjde o jednu učebnu informatiky, matematiky a fyziky a dvě učebny cizích jazyků. Samozřejmě nebudou chybět kabinety a sociální zařízení. Také bude opravena učebna chemie a zajištěna výstavba výtahu, aby byla nástavba bezbariérová,“ přiblížil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Jana Vašíčková
mobil: +420 602 770 466