Vedoucího odboru dopravy zatím komise nevybrala

14. březen 2018

Rada města Brna dnes vzala na vědomí výsledky výběrového řízení na post vedoucího odboru dopravy. Toto výběrové řízení probíhalo v souvislosti s odchodem dosavadního vedoucího odboru ke 30. září 2017. Odbor dočasně řídí pověřený vedoucí.

Do výběrového řízení se přihlásilo 5 uchazečů, výběrová komise následně pozvala 3 uchazeče k pohovorům. Absolvovali také psychologické testy a zpracovali písemnou práci na téma koncepce rozvoje dopravy. Výběrová komise se jednoznačně neshodla na vhodném kandidátovi, doporučila proto vyhlásit nové výběrové řízení.

„Odbor dopravy potřebuje řádné řízení na místo současného provizoria. Najít odborníka, který tento odbor povede, považuji za jednu z nejdůležitějších věcí, které je do podzimních komunálních voleb v oblasti dopravy potřeba udělat,“ uvedl náměstek primátora Richard Mrázek, který je na základě rozhodnutí zastupitelstva nově zodpovědný i za oblast dopravy.

tis@brno.cz