V Tuřanech vyrostou klubovny pro děti

21. prosince 2021

Městská rada dnes vybrala na stavební práce v rámci projektu „Klubovny pro děti v Tuřanech“ jako dodavatele firmu 7Z3.

Projekt „Klubovny pro děti v Tuřanech“ byl vybrán v rámci 4. ročníku participativního rozpočtu. Nyní městská rada vybrala na základě nejnižší nabídkové ceny na stavební práce společnost 7Z3, jejíž nabídková cena činila 3.599.900,- Kč bez DPH. Klubovny budou umístěny v domě kontejnerového typu, který bude stát na pozemku blízko hřiště. Objekt bude napojen na stávající elektrické vedení, vodovod a kanalizaci.

„V současné době se na území městské části Brno-Tuřany nenachází žádné klubovny určené pro volnočasové aktivity dětí a mládeže. Tento projekt situaci napraví. V objektu bude kromě kluboven i potřebné zázemí, místnosti budou variabilní pro potřeby různých věkových skupin a druhů aktivit,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Na provozních výdajích projektu se bude finančně podílet městská část. Uživatelé budou hradit energie a služby.