V rámci Ignis Brunensis se na noční oblohu vznesou drony

21. června 2021

Na novinku se mohou těšit návštěvníci letošní přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis. Město totiž k letošním pěti ohňostrojům přidá dronovou show nad Kraví horou.

Dronová show na Kraví hoře s hudebním doprovodem, který si bude možné naladit v rádiu, se připravuje na sobotu 7. srpna 2021. Poprvé bude předvedena ve 21.30 a zopakována bude ve 23 hodin. S ohledem na vymezení dopadové zóny a zajištění sledovacích míst může být ve vzduchu maximálně 100 dronů. Jedno představení potrvá 8 minut. Show bude koordinována také s Festivalem planet, který na Kraví hoře od 6. do 12. srpna 2021 pořádá Hvězdárna a planetárium Brno.

Plánovaná dronová show bude odkazovat na letošní jubileum – 60 let člověka ve vesmíru – a doplní tak Festival planet. Akce k oživení tradiční přehlídky ohňostrojů předvede na Kraví hoře stovku dronů, jejichž let zabezpečí čtyřčlenný tým pilotů. Věřím, že tato ekologická a k životnímu prostředí přívětivá forma zábavy si najde své příznivce, kteří se přijdou pokochat světelnými obrazci na noční obloze,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Bezpečnost na Kraví hoře bude zajištěna vymezením ochranného pásma. Před akcí bude navíc provedeno několik testovacích letů, aby bylo garantováno správné provedení a bezpečnost.

Brněnští radní už v květnu schválili jako zhotovitele této show společnost Spectrum Brands. Vysoutěžená cena činí 1 078 000 korun bez DPH.

Mgr. Kateřina Gardoňová
mobil: +420 602 595 170