V Brně se připravuje setkání handicapovaných sportovců při Česko-rakouských dnech sportu

10. únor 2021

V červnu letošního roku se v Brně uskuteční Česko-rakouské dny sportu a pohybových aktivit pro handicapované sportovce. Pořádajícímu spolku Emilova sportovní poskytne město na organizaci návratnou finanční výpomoc ve výši 396 tisíc Kč. Rozhodli o tom na dnešním jednání brněnští radní.

Česko-rakouské dny sportu a pohybových aktivit se měly konat už v loňském roce, ale kvůli pandemii koronaviru byly přeloženy na letošek. „Doufám, že se epidemická situace zlepší natolik, aby se brněnští handicapovaní sportovci spolu s rakouskými kolegy mohli v Brně bez problémů setkat, vyzkoušet si nové sporty, vyměnit si zkušenosti a navázat další spolupráci,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Akce proběhne na náměstí Svobody, kde bude vytvořena sportovní aréna. „V plánu jsou mezistátní utkání v basketbalu a ragby vozíčkářů. Na programu bude i řada soutěží, ukázkových sportů nebo tanečních a hudebních vystoupení,“ nastínil průběh radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Česko-rakouské dny sportu a pohybových aktivit budou probíhat současně s 10. ročníkem Evropských her handicapované mládeže Emil Open.

Jana Vašíčková
mobil: +420 602 770 466