Tisková zpráva z RMB č. R8/038 dne 21. 8. 2019

21. srpen 2019

RMB uděluje

-    příslib, kterým akceptuje žádosti o dotaci v rámci dotačního programu „Podpora tvorby zelených střech na území města Brna“, a doporučuje ZMB schválit poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Brna v celkové výši 206 000 Kč; 32, 34 více tisková zpráva

RMB schvaluje

-    Výzvy k podání žádostí o dotace z rozpočtu města Brna v oblasti sportu pro rok 2020; 21 více tisková zpráva

-    realizaci veřejné soutěže na téma Brno 2028, určené pro lidi ve věku 15–20 let, především středoškolské studenty. Literární nebo audiovizuální formou budou studenti odpovídat na tyto otázky:
     Když si představíte Brno jako Evropské hlavní město kultury v roce 2028, co byste:
o    v něm ponechali (co tu funguje dobře)?
o    na něm změnili, čeho byste se zbavili (co tu nefunguje dobře)?
o    do Brna přinesli nového, co jiné město nemá; co by tu mohlo být, ale zatím tu není?
Statutární město Brno zvažuje kandidaturu v soutěži v roce 2028 a její přípravu chce prodiskutovat s co možná nejširším spektrem lidí. Velký a význačný segment brněnské společnosti s kreativním potenciálem tvoří právě středoškolští studenti. Soutěž poslouží namísto běžného výzkumu veřejného mínění ke zjištění jejich pohledů, vizí, námětů a pro ně zajímavých témat. Organizačně ji zajistí Knihovna Jiřího Mahena; 54

RMB doporučuje ZMB schválit

-    poskytnutí individuální neinvestiční dotace spolku BRNĚNSKÉ CENTRUM SPORTOVNÍCH NADĚJÍ, z. s. ve výši 2 miliony Kč z rozpočtu města Brna na rok 2019 za účelem zabezpečení činnosti a soutěží brněnských sportovních nadějí v sezóně 2019/2020; 23

-    poskytnutí individuální neinvestiční dotace ve výši 1,7 milionu Kč z rozpočtu města Brna na rok 2019 Nadačnímu fondu regionální fotbalové Akademie Jihomoravského kraje na zabezpečení projektu fotbalové akademie ve školním roce 2019/2020; 24