Česky CZEnglish EN

Skončila rekonstrukce polikliniky na Lesné. Úpravou prošel objekt i okolí

31. říjen 2019

Téměř dva roky trvající 1. etapa rekonstrukce polikliniky na Lesné je u konce. Zástupci města Brna, projektantů i zhotovitele a městské části Brno-sever si dnes společně prohlédli nově opravené prostory. Pro pacienty, ale i zaměstnance nyní bude návštěva polikliniky pohodlnější. 

Poliklinika na Halasově náměstí byla postavena na přelomu 60. a 70. let 20. století. Od svého vybudování neprošla výraznějšími dispozičními úpravami nebo stavebními změnami. Rekonstrukci tedy potřebovala. Věřím, že pacienti i zdravotnický personál se budou v opravené budově cítit lépe,“ řekla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

V první etapě rekonstrukce bylo nutné zateplit obvodový plášť s výjimkou pavilonu C, opravit střešní plášť, vybudovat provoz laboratoře, nájemní jednotky nebo nový bezbariérový vstup. V suterénu pavilonů D a E je nová podlaha, dělníci také zaizolovali stěny přilehlé k zemině. Kompletně se vyměnily základní technické instalace a nové jsou i patrové rozvody. Plochy, které bezprostředně navazují na rekonstruované části polikliniky, prošly sadovou úpravou,“ popsal 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Práce začaly v listopadu 2017. Projekt zpracovala společnost Arch.Design, realizaci stavby měla na starosti společnost IMOS Brno. „Objekt byl víceméně v původním stavu od sedmdesátých let. Při opravě se pak postupně přicházelo na odlišnosti od původního projektu. Vypořádání se s nimi bylo jednou z příčin posouvání termínu dokončení,“ vysvětlil radní pro oblast investic David Grund.

Areál, který od počátku funguje jako zdravotnické středisko, byl slavnostně otevřen v roce 1974. Postaven byl podle návrhu Libuše Kopřivíkové. Lidé sem docházejí za asi 40 lékaři 15 různých specializací a využívají zdravotnické i jiné služby. „Jsem ráda, že se podařilo dokončit rekonstrukci objektu, do kterého denně proudí mnoho lidí nejen z naší městské části, ale také ze širokého okolí,“ doplnila místostarostka městské části Brno-sever Miriam Kolářová. Celková částka za opravy přesáhla 160 milionů korun. Na financování se podílela i městská část, která nechala vypracovat projekt a uhradila ze svého rozpočtu 30 milionů korun. 

Mgr. Anna Dudková
Magistrát města Brna
Tiskové středisko
tel.: +420 542 172 272
mobil: +420 770 179 563
e-mail: dudkova.anna@brno.cz

 
  • ©  Statutární město Brno
  • Všechna práva vyhrazena – použití obsahu nebo jeho částí je možné pouze se souhlasem Magistrátu města Brna
  • Datum provedení poslední kontroly: 31.10.2019 15:14
  • Datum poslední aktualizace: 31.10.2019 15:14
  • Odpovědný útvar: Odeslat email na adresu
© webdesign Omega Design