Sdílené koloběžky Lime se v Brně objeví od srpna

29. červenec 2020

Další sdílené koloběžky vstupují od srpna do Brna. Lidé si tak budou moci vedle sdílených dopravních prostředků firem Rekola a Nextbike vybrat také elektrické koloběžky Lime. Jejich provozovatelé se chystají v nejbližší době podepsat s městem memorandum, které se snaží podpořit úsilí o systematičnost cyklistické dopravy v Brně.

Na začátku srpna se v Brně objeví 200 sdílených koloběžek. Firma plánuje službu nejprve testovat a podle zájmu veřejnosti pak upravit počet koloběžek i místa, kde budou k dispozici. Lidé je budou moci najít na městských stojanech, podobně jako kola firem Nextbike a Rekola. „Společnost Lime od začátku s městem spolupracovala. Naším společným cílem je poskytnout lidem možnost jednoduché a efektivní dopravy po městě. Cyklistická doprava, do které zahrnujeme i koloběžky, se ve městě rozvíjí a lze předpokládat, že se tak bude dít i nadále. Rádi bychom proto postupovali systematicky. Jsem rád, že mají zástupci Lime zájem podepsat s městem memorandum, na jehož základě je mezi námi a jednotlivými poskytovateli sdílených dopravních prostředků snazší a užší spolupráce,“ uvedl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Na základě memoranda firmy například zajišťují umístění koloběžek a kol do stojanů a aktivně se snaží zamezit jejich odkládání v místech, kde by překážely například chodcům. Město pak rozšiřuje síť stojanů a chystá řadu cykloopatření, která jízdu po Brně zpříjemní, zjednoduší a učiní bezpečnější. V minulosti už memorandum podepsaly společnosti Rekola a Nextbike nebo Velonet, který už ale v Brně provoz ukončil.

Mgr. Anna Dudková
mobil: +420 770 179 563