Radní souhlasí s výkupem soukromých pozemků v areálu Dvorska

2. června 2021

Brněnští radní na dnešním jednání schválili poskytnutí 11 302 500 korun městské části Brno-Tuřany na výkup soukromých pozemků v areálu Dvorska.

Dvorska je významným sportovním areálem dostihového sportu a především jediným na jižní Moravě. Dostihy se zde pořádají už 21 let. V posledních letech se zde každoročně konají zajímavé dostihové závody rovinatého nebo překážkového typu a další sportovní nebo společenské akce, jako jsou například svod psů, dvorské hody, dětský den nebo nohejbalový turnaj. V areálu jsou i ustájeni koni. Všechny pozemky jsou klubem zatravněné a udržované.

„V současné době má spolek TJ Brno Dvorska s městskou částí Brno-Tuřany uzavřenou smlouvu o výpůjčce k několika pozemkům, které jsou ve vlastnictví města Brna, a to až do roku 2032. Pokud by se podařilo výkup dalších pozemků realizovat, zařadila by je městská část do předmětné smlouvy o výpůjčce. Městská část s danými pozemky nemá jiné záměry, než aby sloužily pro potřeby místního spolku, který pořádá dostihy,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Jana Vašíčková
mobil: +420 602 770 466