Radní rozhodli, kdo postaví mateřskou školu v ulici Nad Dědinou

8. června 2022

Brněnští radní dnes vybrali zhotovitele stavebních prací na výstavbu nové mateřské školy o třech třídách při ulici Nad Dědinou v brněnské Bystrci. Ze sedmi nabídek vzešla jako nejvýhodnější společnost Vašstav, s. r. o., která práce odhadla na 76 005 587 korun bez DPH. Podle předpokladů zaberou práce zhruba 12 měsíců, hotovo by tak mohlo být v příštím roce.

„Na stavební práce projektu výstavby nové mateřské školy v Bystrci se sešlo celkem sedm nabídek. Jako nejvýhodnější vyhodnotila komise nabídku firmy Vašstav, s. r. o., která všechny potřebné činnosti udělá za 76 005 587 korun bez DPH,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková

Stavba mateřské školy potrvá rok, pracovat by se mělo v letech 2022–2023. „Veřejná zakázka zahrnuje novostavbu mateřské školy na volném prostranství mezi zástavbou. Vznikne objekt se třemi třídami a nezbytným provozním zázemím. Upraví se i přilehlá zahrada a budou doplněny pískoviště, hrací prvky a trasa pro koloběžky,“ přiblížil náměstek primátorky Petr Hladík.

Pro přístup i pro vjezd na pozemek jsou navrženy zpevněné plochy z místní komunikace. „Předpokládaná kapacita nové školky je 84 dětí. V lokalitě, kde školka vzniká, je podobné zařízení nutné. V Bystrci stále přibývají obyvatelé a kapacita stávajících mateřských škol má své limity,“ doplnil radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

Mgr. Anna Dudková
mobil: +420 770 179 563