Radní projednali návrh akcionářské smlouvy mezi městem a Jihomoravským krajem ve věci Technologického parku

28. srpen 2019

Rada města Brna na svém zasedání doporučila brněnským zastupitelům vzít na vědomí text akcionářské smlouvy mezi Jihomoravským krajem a statutárním městem Brnem. Smlouva je dohodou mezi oběma subjekty, která vymezuje způsoby jednání v případě, že se Jihomoravskému kraji podaří odkoupit polovinu akcií Technologického parku Brno, a. s.

Technologický park je firma, která v Brně pronajímá kanceláře o rozloze 60 tisíc metrů čtverečních inovativním firmám a výzkumným institucím a existuje přes 20 let. Polovinu akcií od začátku vlastní Brno, druhá polovina patří dubajské firmě P&O, jednu akcii vlastní Vysoké učení technické v Brně. Právě o akcie společnosti P&O usiluje Jihomoravský kraj. V tomto týdnu jihomoravští radní doporučili zastupitelům schválit materiál týkající se jejich odkupu. Ti o tom rozhodnou 19. září.

„Společnost Technologický park Brno, a. s., má k dispozici ještě velké plochy pro stavbu kanceláří a případně i bydlení. Plně tedy podporujeme snahu Jihomoravského kraje o nabytí akcií společnosti.  Na základě následné spolupráce města a kraje pak bude mnohem snazší eliminovat možná podnikatelská rizika a naopak podpořit další rozvoj podnikání v této lokalitě, která má potenciál stát se nejvýznamnějším českým centrem vědy, výzkumu a inovací. Akcionářská smlouva podrobně upravuje společné postupy a způsoby chování statutárního města Brna a Jihomoravského kraje,“ vysvětlil druhý náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Mgr. Kateřina Gardoňová
mob.: +420 602 595 170