Rada města Brna vyhlásila výběrové řízení na ředitele Muzea města Brna

18. listopad 2020

Muzeum města Brna hledá nového ředitele. V jeho čele stojí od konce roku 2003 PhDr. Pavel Ciprian. Na dnešním zasedání vyhlásili brněnští radní výběrové řízení na tuto pozici.

Muzeum města Brna je vědeckou, odbornou a kulturně vzdělávací organizací, která pečuje o kulturní dědictví města, a to nejen o hrad Špilberk a vilu Tugendhat. Stávajícímu panu řediteli skončilo jeho pětileté období a z tohoto důvodu, stejně jako u dalších příspěvkových organizací města, vypisujeme výběrové řízení na jeho pozici,“ uvedl 2. náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Výběrová komise, kterou dnes jmenovali radní, je složena z dvanácti osob. Šest členů jsou odborní zástupci, mezi nimi i dva zástupci rodin Tugendhat a Löw-Beer. „S ohledem na ohlasy kulturní veřejnosti, a hlavně na složitost řízení tak velké a tematicky široce rozkročené instituce, jako je Muzeum města Brna, budou přihlášky přijímány až do 28. února 2021. Uchazeči k nim musejí například připojit koncepci strategie rozvoje instituce, a to na dalších pět let. Inzerát budeme zveřejňovat na různých internetových kulturních portálech,“ dodal Marek Fišer, radní pro oblast kultury.

Bc. Filip Poňuchálek
mobil: +420 773 785 318