Rada města Brna vybrala zpracovatele technické studie pro stavbu velodromu v Komárově

10. červenec 2018

Přesun velodromu do Komárova bude mít konkrétnější podobu. Radní na svém dnešním zasedání vybrali zpracovatele technické studie pro jeho stavbu. Bude jím společnost Arch.Design, s. r. o, která podala nejnižší nabídkovou cenu.

„Výstavba nového velodromu patří mezi strategické projekty města Brna a radní dnes udělali další krok k tomu, aby byla i zrealizována. Společnost Arch.Design již v roce 2008 vypracovala územní studii na lokalitu Hněvkovského. Všechna sportoviště, která byla v této studii zanesena, již stojí – kromě velodromu. K jeho stavbě nyní zpracuje tatáž firma i potřebnou technickou studii,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

Společnost Arch.Design, s. r. o., nabídla vypracování technické studie nového velodromu za nejnižší cenu, a to 1 950 000 Kč.

Nový velodrom bude plně zastřešen s dřevěnou dráhou o délce 250 m, která odpovídá parametrům mezinárodní federace UCI pro pořádání mezinárodních soutěží. Kapacita nového sportoviště bude 2000 diváků.

Do konce roku bude vypsáno výběrové zřízení na zhotovitele stavby, který bude vybrán v prvním čtvrtletí roku 2019. Samotná stavba je pak plánována na roky 2019–2021.

Bc. Filip Poňuchálek
mobil: +420 773 785 318