Rada města Brna vybrala zhotovitele projektu Tramvaj Plotní

21. listopad 2017

Rada města Brna dnes uzavřela druhé kolo výběrového řízení a vybrala zhotovitele dlouho připravovaného projektu Tramvaj Plotní, jehož cílem je zlepšení dopravy v okolí ulic Dornych a Plotní.

„Jakmile uplynou odvolací lhůty, bude možné podepsat se zhotovitelem smlouvu. Následně v předvánočním období budeme společně upřesňovat harmonogram prací a dopravních uzavírek, aby bylo možné stavbu v lednu zahájit. Rozhodně nechceme komplikovat uzavírkami předvánoční období,“ uvedl náměstek brněnského primátora Richard Mrázek odpovědný za investice.

Hodnotící komise doporučila zadavateli vybrat jako nejvhodnější nabídku sdružení „Výstavba tramvajové tratě Plotní” s vedoucím společníkem IMOS Brno, a.s. Výše nabídkové ceny bez DPH:  1.197.447.545,43 Kč.

Realizace tohoto projektu je plánována na 30 měsíců.

Projekt „Tramvaj Plotní“ je výjimečný tím, že na něm úzce spolupracují 4 subjekty, které si mezi sebou poměrně rozdělily i náklady. Podílet se na něm spolu s městem Brnem bude Dopravní podnik města Brna, Teplárny Brno a ŘSD.

Přibližně polovinu investice zaplatí Brno, které zajistí stavbu páteřní infrastruktury a občanské vybavenosti (osvětlení, chodníky atd.). Část nákladů Dopravního podniku města Brna bude prostřednictvím ITI spolufinancována z evropských fondů. Na náklady Dopravního podniku města Brna se bude stavět tramvajová trať, na náklady Tepláren Brno nové teplovody a Ředitelství silnic a dálnic bude investovat do zkapacitnění komunikace I. třídy, tedy Velkého městského okruhu.

Další informace jsou zveřejněny zde: https://www.brno.cz/strategickeprojekty/tramvaj-plotni/

Zuzana Šrámková
mob.: +420 734 517 285