Rada města Brna schválila snížení odměn pro členy představenstev a dozorčích rad městských společností o 5 %

16. prosince 2020

Na svém dnešním zasedání schválila Rada města Brna snížení odměn členů představenstev a dozorčích rad společností, které jsou součástí Koncernu Brno, o 5 %.

Očekávaný ekonomický propad se promítá i do hospodaření městských společností, které jsou sdruženy v koncernu. Jak jsme již dříve avizovali, bude v příštím roce členům představenstev a dozorčích rad snížena odměna o 5 %. Na dnešním zasedání to svým rozhodnutím potvrdila Rada města Brna,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Výše zmiňované opatření se dotýká následujících městských společností: Brněnské komunikace, Dopravní podnik města Brna, Lesy města Brna, Pohřební a hřbitovní služby města Brna, SAKO Brno, STAREZ – SPORT, Teplárny Brno, Technické sítě Brno a Veletrhy Brno.

V minulém týdnu, přesněji 8. prosince 2020, o stejném snížení odměn pro zastupitele a členy výborů a komisí rozhodlo Zastupitelstvo města Brna. Více najdete v tiskové zprávě.

Bc. Filip Poňuchálek
mobil: +420 773 785 318