Projekt BRNO FAIR CITY oživí město při strojírenském veletrhu

2. října 2017

Mezinárodní strojírenský veletrh letos poprvé doprovodí projekt BRNO FAIR CITY, který připravilo město Brno společně s Veletrhy Brno. Návštěvníci, vystavovatelé i Brňané budou moci využít širokou nabídku z oblasti gastronomie, relaxace, dopravy a zábavy.

Vystavovatelé a návštěvníci veletrhu se díky projektu dozvědí o možnostech, jak v Brně trávit volný čas mezi pracovními povinnostmi na výstavišti, Brňanům by měl projekt zase připomenout dobu, kdy byl strojírenský veletrh pro Brno svátkem.

„Brno je nepochybně veletržním městem, a právě strojírenský veletrh každoročně doslova mění jeho tvář. BRNO FAIR CITY je projektem, který má za cíl vzbudit v Brňanech hrdost na tradici strojírenského veletrhu. Díky projektu tak mohou návštěvníci, vystavovatelé i Brňané vyzkoušet všechno, co jim živoucí centrum města nabízí,“ uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

Letošní Mezinárodní strojírenský veletrh, který se na brněnském výstavišti uskuteční od 9. do 13. října, přivítá víc jak 1600 firem. Výstavištěm by mělo projít během pěti dnů asi osmdesát tisíc návštěvníků.

Mezinárodní strojírenský veletrh má velký vliv na prosperitu města Brna. Novým projektem chceme tento efekt ještě prohloubit. Návštěvníci a vystavovatelé budou mít k dispozici průvodce, který jim usnadní přístup k těm nejatraktivnějším věcem, které Brno nabízí. Pro nás je to služba našim zákazníkům, pro Brno příležitost ukázat lidem, že má cenu se do města vracet. A nejen při veletrhu,“ nastínil generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Nabídka výhod vychází z výzkumu mezi návštěvníky a vystavovateli, který pro projekt zpracovaly Veletrhy Brno. 93 procent z víc jak 3000 respondentů nechce trávit večery na hotelu, naopak se chtějí bavit, poznávat Brno. Velký zájem mají o gastronomii a o nabídky z oblasti wellness a relaxace.

Do projektu se v pilotním ročníku zapojilo asi 50 partnerů. Tým projektu ve spolupráci s Turistickým informačním centrem vytipoval nejzajímavější aktivity, které chce návštěvníkům a vystavovatelům představit. Mezi ty nejzajímavější pak patří například pivní degustace v krytu 10-Z od 11. do 11. října nebo „podzemní“ ochutnávky vína místních vinařů. Ty se budou konat od pondělí 9. do čtvrtka 12. října v Labyrintu pod Zelným trhem a v Mincmistrovském sklepě. Třetí místo bude „nad zemí“ na Staré radnici.

Speciální nabídku připravila také téměř dvacítka prestižních brněnských restaurací, barů a klubů, které jsou většinou také součástí gastronomického průvodce Gourmet Brno.

Lidé, kteří navštíví Mezinárodní strojírenský veletrh, budou také moci využít zvýhodněnou celodenní kongresovou jízdenku, kterou speciálně pro projekt vydal Dopravní podnik města Brna.

Většinu nabízených aktivit mohou využívat všichni návštěvníci a vystavovatelé veletrhu. Na výstavišti si mohou vyzvednout identifikační náramek, který je opravňuje k využívání výhod projektu BRNO FAIR CITY.

Vystavovatelé náramky pro všechny své pracovníky dostanou automaticky, návštěvníci si je mohou vyzvednout na Info Pointu Turistického informačního centra, který bude na výstavišti na ploše mezi pavilony A a V.

Na stejném místě si budou návštěvníci moci koupit i kongresovou jízdenku a vstupenku na další aktivity v rámci projektu. Na stejném místě bude možné vyzvednout si i tištěného průvodce, nabídku návštěvníci najdou i v nové mobilní aplikaci BVV Trade Fairs.

Speciální programy mohou využít i ti, kteří na strojírenský veletrh nejdou. Většina speciálních programů a ochutnávek je přístupná veřejnosti, vstupenku bude možné zakoupit přímo na jednotlivých místech.

Více informací k projektu i jeho programu naleznete na webových stránkách www.brnofaircity.cz a v aplikaci BVV Trade Fairs, která je dostupná pro platformy iOS a Android.

Mgr. Kateřina Gardoňová
mob.: +420 602 595 170