Proběhlo první setkání Koordinační skupiny pro kulturu

20. červen 2012

Pro účely naplňování Programu rozvoje kultury města Brna a jeho evaluace byla navržena platforma spolupráce organizací v oblasti kultury, tzv. Koordinační skupina pro kulturu. Dne 14. června 2012 proběhlo první jednání za účasti zástupců statutárního města Brna, zřizované i nezřizované kulturní sféry, akademické obce a Turistického informačního centra města Brna.

Posláním skupiny je vytvářet partnerství mezi odbornou veřejností, kulturní obcí a veřejnou správou, podporovat a zajišťovat jejich dlouhodobě udržitelnou vzájemnou komunikaci a spolupráci, konkretizovat a rozvíjet Program rozvoje kultury města Brna a jeho evaluace. Smyslem a předpokladem tohoto partnerství a vzájemné spolupráce je shoda na navrhovaných prioritách a strategických cílech rozvoje kultury ve městě Brně.

Předsedou Koordinační skupiny pro kulturu byl jednomyslně zvolen doc. PhDr. Milan Uhde, místopředsedou Ing. Stanislav Michalík, předseda Komise RMB pro kulturu.

„Nejlepším a nejúčinnějším nástrojem pro získání důvěry je otevřenost. Hledáme dorozumění po stránce koncepční i dokumentační,“ uvedl předseda Koordinační skupiny pro kulturu Milan Uhde.

Příští setkání skupiny je naplánováno na září, předcházet mu bude zpracování individuálních SWOT analýz jednotlivými členy skupiny.

Mgr. Šárka Kandelová
kandelova.sarka@brno.cz