Parkovací systémy bez výpadků a možnost platit za stání vozidla kartou. Město chystá modernizaci serveru městských parkovišť

16. září 2020

Systém městských parkovišť čeká modernizace v podobě virtualizace. Díky tomu už systém nebudou postihovat výpadky a problémy spojené s neexistující zálohou. Kromě možnosti nahradit server při výpadku jiným bude nově doplněna možnost platit za parkování na městských parkovištích kartou. Radní dnes vybrali nabídku firmy Designa Parking & Access, která virtualizaci systému provede.

Aktuálně používaný server systému městských parkovišť je zastaralý a nedokáže zajistit provoz městských parkovišť v nonstop režimu, pokud například dojde k technickým problémům. Virtualizace systému tento problém vyřeší. „V případě, že jeden server nebude fungovat, plynule ho nahradí druhý. V rámci zakázky navíc vítězná firma zajistí možnost platit za parkování pomocí platební karty, což doposud u městských parkovišť nebylo možné. Takto budou fungovat parkoviště na Veveří, Benešově a P+R Ústřední hřbitov,“ vysvětlil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Ze zadávacího řízení vybrali radní nabídku firmy Designa Parking & Access s.r.o., která zakázku vyčíslila na necelých 1,7 milionu korun bez DPH.

Mgr. Anna Dudková
mobil: +420 770 179 563