Náměstek Hollan seznámil zástupce Brno autem s projektem rezidenčního parkování

26. srpen 2016

Náměstek primátora Matěj Hollan se dnes dopoledne sešel se zástupci občanského sdružení Brno autem. Tématem schůzky bylo zavádění rezidenčního parkování ve městě.

Jako občanský aktivista z povolání vítám každého zástupce veřejnosti, který nabízí svůj čas a iniciativu k řešení problémů, které Brno dlouhá léta trápí. Se zástupci sdružení Brno autem jsme se dohodli, že se budeme setkávat pravidelně, abychom si vyslechli jejich připomínky a mohli systém nastavit co nejlépe vůči občanům,“ uvedl náměstek Hollan.

Schůzka se týkala zavedení rezidenčního parkování, které Brno chystá už od roku 2013 a jehož zavedení je plánováno během první poloviny roku 2017.

„Brněnský projekt vychází primárně z úspěšných zahraničních zkušeností a nemá nic společného s nepodařeným pražským pokusem o modré zóny. Tak, jak je nastaven, nezaručí každému rezidentovi, že zaparkuje přímo před svým domem. To ostatně v Brně není většinou ani možné. Velmi se mu však zvyšuje šance, že v blízkém okolí místo nalezne, stejně tak i jeho návštěvy nebo třeba instalatéři,“ nastínil plánované změny náměstek Hollan.

První informace o rezidenčním parkování zveřejní město Brno na plánovaném webu, který spustí začátkem září. Následovat bude i informační kampaň, která zamezí zbytečným zmatkům a komplikacím.

tis@brno.cz