Na Podnásepní vznikne po rekonstrukci 22 bytů

7. srpen 2019

Momentálně neobydlený bytový dům na Podnásepní 2 čeká celková rekonstrukce. Jejím výsledkem bude 22 nových bytů. Radní dnes vybrali zhotovitele stavby. Její část pokryje dotace z IROP.

Rekonstrukce domu, do kterého se podle harmonogramu obyvatelé nastěhují do konce příštího roku, zahrne také půdní vestavbu a vybudování výtahu, ve dvoře pak vysázení zeleně a umístění posezení. V pěti nadzemních podlažích vznikne 22 bytů, od garsonek po 3+1, a jeden nebytový prostor – ateliér. Deset bytů bude vedeno jako „sociální byty se službou“, tedy se zajištěním kontaktu se sociálním pracovníkem, a to s dobou pověření 12 let. Na tyto byty se vztahuje dotace IROP ve výši cca 12 milionů korun. Zbylých dvanáct bytů město využije dle aktuální potřeby, například jako startovací pro mladé páry a rodiny.

„Zhotovitele jsme vybírali natřikrát. Nakonec se nám podařilo vysoutěžit nabídkovou cenu řádově o pět milionů nižší, než uchazeči nabídli v prvním výběrovém řízení. Nakonec tedy stavbu provede firma IMOS Brno za necelých 48 milionů korun bez DPH,“ uvedl náměstek primátorky pro bydlení a správu majetku Oliver Pospíšil.

Mgr. Radka Loukotová
mobil: +420 773 183 511