MIPIM: Stěžejním tématem Brna bude projekt nová Jižní čtvrť

11. března 2019

Brno se podobně jako v minulých letech bude prezentovat na jubilejním 30. ročníku prestižního veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM ve francouzském Cannes, který se uskuteční 12.–15. 3. 2019. Brno se představí ve společné expozici CZECH CITIES & REGIONS, ve které jsou dalšími vystavovateli Praha, Ostrava a Moravskoslezský kraj. Koncept společné expozice se ukázal jako velmi úspěšný už v minulých dvou letech. Pozitivní ohlasy vzbudil především u zahraničních partnerů a účastníků veletrhu, kteří se zajímají o investiční příležitosti v České republice. Letošní koncept expozice je v originálním designu realizován na ploše více než 250 m2

Veletrh MIPIM je již po řadu let tradičním a velmi prestižním setkáním odborné veřejnosti z oblasti investičních příležitostí a realitního trhu. Veletrh vyniká mimořádnou účastí zástupců místních samospráv především z evropských zemí, rozvojových agentur, investorů a developerů, ale také architektů a odborníků na urbanismus a územní rozvoj.

Brno se na veletrhu bude prezentovat pod marketingovou značkou #brnoregion, která symbolizuje, že město je ideální metropolitní oblastí s vyváženým zázemím pro život a s dobrými příležitostmi pro inovační podnikání. Hlavní prezentační prioritou Brna na veletrhu je projekt NOVÁ JIŽNÍ ČTVRŤ. Jedná se o zcela unikátní projekt proměny rozsáhlého území o rozloze 139 ha těsně přiléhajícího k historickému centru města,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Urbanistickou studii na proměnu části území NOVÉ JIŽNÍ ČTVRTI na veletrhu představí uznávaný krajinářský architekt a urbanista Mark Johnson z architektonické kanceláře CIVITAS v americkém Denveru, který na projektu pracuje společně s týmem brněnských architektů, vlastníkem pozemků J&T bankou a Kanceláří architekta města Brna. Území těsně přiléhající k historickému jádru Brna zůstávalo desítky let nevyužité. V příštích letech by se mělo proměnit na živou městskou čtvrť s parkem a řekou, která nabídne bydlení pro 10 až 15 tisíc lidí. Půjde o jeden z největších projektů v České republice.

Vedle projektu NOVÁ JIŽNÍ ČTVRŤ Brno dále na veletrhu MIPIM představí projekty multifunkční sportovní haly pro více než 12 000 diváků v prostoru brněnského výstaviště a aquaparku v lokalitě Ponava s kapacitou více než 1 200 osob.

Generálními partnery letošní expozice CZECH CITIES & REGIONS jsou CENTRAL GROUP, J & T REAL ESTATE CZ a PPF banka. Statut partnera expozice mají společnosti Accolade, P3 Logistic Parks a RESIDOMO, dalšími spoluvystavovateli jsou AFI EUROPE Czech Republic, Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, CASUA, CTP Invest, UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD i advokátní kanceláře Kinstellar, PRK Partners a rutland & partners.

Součástí společné prezentace Prahy, Brna, Ostravy a Moravskoslezského kraje na veletrhu MIPIM bude také doprovodný program, mimo jiné prezentace architekta a urbanisty Marka Johnsona ve středu 13. března 2019 ve 14 hodin a následovat bude od 16 hodin společná prezentace českých měst a Moravskoslezského kraje pro potenciální investory a obchodní partnery v expozici Czech Cities & Regions, Festivalový palác v Cannes, P-1 E.65 E.79.

KONTAKTY A SPOJENÍ
STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO
Kontaktní osoba: Ing. Lucie Mezníková
Spolupráce s privátním sektorem
Husova 12
601 67 Brno
Tel.: 542 172 273
E-mail: investors@brno.cz

www.brnoregion.com

IanDerson PR & Advertising, s.r.o.

Kontaktní osoba: René Kühn
Tel.: 603 886 828