Město plánuje vytvořit lodní bezbariérovou zastávku

25. září 2019

Rada města Brna dnes na svém zasedání schválila smlouvu mezi městem Brnem a Dopravním podnikem města Brna o právu provést stavbu bezbariérové zastávky lodní dopravy Osada, a to na pozemcích patřících městu. Stavba bude provedena dle projektové dokumentace zpracované společností CAB minerals, s. r. o.

„Ačkoliv lodní doprava v Brně slouží zejména pro turisty a výletníky, snažíme se ji stále zlepšovat. Nová bezbariérová zastávka Osada nabídne při nastupování mnohem větší komfort zejména pro handicapované. Velmi mě proto těší, že jsme se s Dopravním podnikem dohodli na jejím vytvoření,“ uvedl radní pro investice David Grund.

Nová zastávka bude umístěna mezi stávající zastávkou Osada a zastávkou Sokolské koupaliště. Tyto zastávky budou zrušeny.

Smlouva o právu provést stavbu bude bezúplatná. Jsou v ní uvedeny konkrétní pozemky a také ostatní podmínky určující další postup povolení stavby, její realizaci a také majetkoprávní vypořádání po kolaudaci stavby.