Město opraví zázemí tří sportovišť

13. květen 2020

Opravu nevyhovujícího technického zázemí si žádají sportoviště v hale Morenda, v plaveckém bazénu Ponávka a v hale Vodova. Radní dnes vybrali na základě doporučení komise dodavatele pro veřejné zakázky na rekonstrukci těchto objektů. Město Brno je vlastníkem všech tří sportovních areálů.

„Všechny tři rekonstrukce započnou v květnu a hotovo by mělo být do konce července letošního roku. Celkové náklady na opravu jsou 1 708 342 korun včetně DPH,“ uvedl radní města Brna Jaroslav Suchý.

Opravu prostor bývalé strojovny, které poslouží pro zřízení nové posilovny v hale Morenda, zajistí firma ZERASTAV s.r.o. Rekonstrukce připraví stávající nevyhovující prostor pro potřeby posilovny, umožní tak dané prostory dále využít jako zázemí sportovců a veřejnosti.

Správu rozvodů kanalizace v bazénu Ponávka, které jsou v havarijním stavu, uskuteční firma STOS-TZ Brno, s.r.o. Odstranění opotřebení o oprava kanalizace zajistí provozuschopný stav sportoviště. Rekonstrukci střechy v objektu A-sport Vodova v areálu Městská haly míčových sportů Vodova provede firma W. H. A. system spol. s r.o.