Město koupí od Veletrhů Brno rekreační středisko na Vysočině

24. červenec 2019

Brno má zájem koupit od společnosti Veletrhy Brno rekreační areál Zubří u Nového Města na Moravě. Celý proces je na začátku, ale v případě nabytí majetku do vlastnictví města bude areál vhodný
k celoročním aktivitám rodin, skupin, škol či sportovních klubů.

Rada města Brna dnes vzala na vědomí Výslednou zprávu o technickém stavu rekreačního areálu Zubří. Z ní vyplývá, že majetek je ve velice dobrém stavu, provoz lze obnovit za velmi malých nákladů za relativně krátkou dobu (cca do 3 měsíců od převodu areálu). Chatky a hotelový dům je možné užívat prakticky ihned. V areálu je vodní nádrž a hřiště s umělým povrchem, v tomto směru tedy nebudou v nejbližších letech nutné velké investice do nových objektů.

Radní dnes souhlasili se záměrem nabytí tohoto rekreačního střediska u Nového Města na Moravě do vlastnictví města Brna. Materiál byl projednáván na schůzi Koncernového výboru statutárního města Brna
1. července 2019. Koncernový výbor si vyžádal další podklady a k projednávání se vrátí na srpnovém zasedání. O nabytí majetku bude na závěr rozhodovat Zastupitelstvo města Brna.

„Rekreační středisko by bylo vhodné k celoročním aktivitám rodin, skupin, škol či sportovních klubů, k pobytům v přírodě, letním táborům, firemním akcím nebo školením v atraktivní lokalitě Žďárských vrchů. A pokud jej do svého majetku získá město, bude mnohem snazší nabídnout brněnským školám v podstatě nákladové ceny pobytů,“ uvedl člen Rady města Brna pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Převod se uskuteční za cenu 11 840 000 Kč, tedy za obvyklou cenu stanovenou aktuálním znaleckým posudkem, jejž rada dnes také vzala na vědomí.

Mgr. Zuzana Gregorová
mobil: +420 777 469 972