Město bezplatně poskytne prostory pro slavnostní předávání Mezinárodních cen vévody z Edinburghu

13. října 2021

Brněnští radní odsouhlasili bezplatné poskytnutí reprezentativních prostor Nové radnice, konkrétně velkého zasedacího sálu a Rytířského sálu, obecně prospěšné společnosti The Duke of Edinburgh`s International Award Czech Republic Foundation (Mezinárodní cena vévody z Edinburghu) k uspořádání Stříbrno-bronzové ceremonie – předávání mezinárodně uznávaných certifikátů a odznaků úspěšným absolventům programu. Akce proběhne 14. prosince 2021 od 9 do 16 hodin.

Obecně prospěšná společnost The Duke of Edinburgh`s International Award Czech Republic Foundation (DofE) podporuje mladé lidi na cestě k samostatnosti, sebevědomí, budoucímu uplatnění i sociálnímu cítění. Celosvětový program neformálního vzdělávání DofE, který založil v roce 1956 britský princ Philip, je určen mladým lidem ve věku od 13 do 24 let.

Zastupitelstvo města Brna schválilo memorandum o spolupráci mezi městem Brnem a DofE už v roce 2017. Více se dozvíte v tiskové zprávě https://www.brno.cz/brno-aktualne/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/a/mesto-brno-podpori-rozvoj-mladych-studentu/.

Cílem prosincové akce je ocenit mladé lidi za jejich píli, čas, cílevědomost a odhodlanost věnovat se mimo školu vlastnímu rozvoji a zajímat se o svoji budoucnost. „Město Brno pro letoší ročník vyčlenilo 639 tisíc korun, které si mezi sebe rozdělilo 11 institucí zapojených do projektu DofE. Jsem rád, že tuto organizaci od roku 2017 pravidelně podporujeme finančním příspěvkem i bezplatným poskytnutím reprezentativních prostor pro slavnostní ceremoniál udílení cen,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Jana Vašíčková
mobil: +420 602 770