Magistrát propojí školky s volnými místy a rodiče dosud nepřijatých dětí

26. červen 2018

Zatímco na některých brněnských mateřských školách jsou stále volná místa, někteří rodiče naopak řeší, že jejich dítě nebylo přijato na žádnou mateřskou školu. Obě strany se nyní mohou obracet na odbor školství, kde je vzájemně propojí.

„Chceme tímto krokem ulehčit situaci rodičům, kteří chtějí své dítě zařadit do předškolního vzdělávání a kterým se dosud nepodařilo umístit jejich dítě do zvolených mateřských škol. Zároveň tím ale vycházíme vstříc i samotným školkám, na které by nízký počet žáků ve třídách mohl mít negativní ekonomický dopad,“ uvedl první náměstek primátora města Brna Petr Hladík.

Ředitelé mateřských škol mohou kontaktovat Dagmaru Hanákovou z Odboru školství, mládeže a tělovýchovy (hanakova.dagmara@brno.cz, 542172179) a nahlásit jí počet volných míst ve svém zařízení. Již nyní OŠMT eviduje volná místa například v MŠ Cihelní (19 míst), Tišnovské (8), Proškovo náměstí (6) nebo Čtvrtě (3).

Rodiče se mohou obracet na stejnou kontaktní osobu. Budou je na ni odkazovat i sami ředitelé a ředitelky mateřských škol, u kterých se rodiče pokusí umístit své dítě, ale z kapacitních důvodů to nebude možné.

Mgr. Radka Loukotová
mobil: +420 773 183 511