Lesy města Brna získají dotaci na výkup lesních pozemků

12. červen 2019

Rada města Brna odsouhlasila a doporučila zastupitelům schválit investiční dotaci ve výši 15 milionů korun společnosti Lesy města Brna na výkup lesních a ostatních pozemků, které navazují na komplex lesních pozemků ve vlastnictví města Brna.

Lesní pozemky jsou dnes, v době kůrovcové kalamity a plošného usychání porostů, pro vlastníky z hlediska odborného lesnického obhospodařování zátěží. V současné době již společnost Lesy města Brna eviduje několik nabídek na prodej lesních pozemků. Převedení finančních prostředků na společnost schválili radní z důvodu urychlení procesu nabývání pozemků.

„Chceme využít nabídky, která se městu naskytla. Považuji za důležité rozšiřování
a zlepšování stavu městských lesů, a to jak pro současnou, tak budoucí generaci. V okolí městské aglomerace navíc vystupují do popředí i jejich mimoprodukční funkce, zejména rekreační a vodohospodářská. Proto je důležité dbát obecně o dlouhodobou udržitelnost lesů, jejich význam se stále zvyšuje,“
uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

Poskytnutí dotace bude ještě schvalovat zastupitelstvo na svém zasedání 18. června.

tis@brno.cz