Lerchova a Klácelova se otevřou po rekonstrukci

9. říjen 2019

O dva měsíce dříve oproti plánům se podaří zprůjezdnit ulici Lerchovu a Klácelovu. Radní dnes schválili dohodu se zhotoviteli o předčasném užívání obou ulic. Původně měly být uzavřené do konce ledna 2020. Řidičům i chodcům se ale zpřístupní už na konci listopadu.

Na předčasném užívání silnice a chodníků v ulicích Klácelova a Lerchova se dohodlo město se zhotovitelem, který dokončil práce na odvodnění a obnově komunikace Klácelova a dokončuje obnovu komunikace Lerchova. Obě ulice se opravovaly jako součást větší stavby „Brno, Údolní II, Lerchova II, Klácelova – rekonstrukce ulic“. Ta začala 2. května 2018.

„Ulici Údolní jsme otevřeli už letos v květnu, nyní s předstihem zpřístupníme i Klácelovu a Lerchovu. V ulicích prošla rekonstrukcí kanalizace, vodovod i komunikace. Ta je navíc odvodněná. Práce se podařilo dokončit ještě před smluvně daným termínem, a tak nyní nic nebrání tomu, aby se do zmíněných ulic po dlouhodobých omezeních vrátil běžný provoz vozidel, ale i chodců. To usnadní život nejen místním,“ řekl radní pro investice David Grund.

Rozpočtové náklady na práce v obou ulicích činily 24 milionů korun. Stavební činnost zde prováděly společnosti FIRESTA-Fišer a Dopravní stavby Brno.

Mgr. Anna Dudková
mobil: +420 770 179 563