Koupaliště Riviéra se po skončení sezóny začne rekonstruovat

8. srpna 2017

Rada města Brna dnes na svém zasedání schválila výběr zhotovitele zakázky Rekonstrukce bazénů koupaliště Riviéra. Město tak bude řešit dlouhodobý průsak vody, kvůli kterému by musel být areál v nejbližších letech uzavřen.

„Z bazénů nyní každý den prosákne cca 200 m³ vody denně. Objem bazénů činí podle provozního řádu celkem 7 906 m³. Z toho je zřejmé, že takový průsak je dlouhodobě neúnosný, a rekonstrukce je tedy nezbytná. Naší prioritou bude samozřejmě to, aby bylo možné areál znovu otevřít už na začátku příští letní sezóny,“ uvedl náměstek primátora Richard Mrázek.

Tomu odpovídala i kritéria výběrového řízení, která zohledňovala kromě ceny také délku záruční doby a zkrácení doby plnění zakázky.

Do výběrového řízení se přihlásilo 5 uchazečů. Na základě doporučení výběrové komise schválila Rada města Brna jako nejvhodnější nabídku účastníka společnosti Metrostav a.s. s nabídkovou cenou bez DPH 209.480.204,04 Kč, záruční dobou 72 měsíců a zkrácení lhůty plnění ze 41 týdnů na 40 týdnů.

Stavební práce budou zahrnovat především modernizaci bazénové technologie a opravu stěn bazénu včetně nových přelivových žlábků. Stavba zahrnuje také úpravu dětského brouzdaliště, stavbu tobogánu a skluzavky i nové atrakce. Modernizace bazénů bude provedena nerezovými vanami, které budou osazeny na sanovaný stávající podkladový beton.

Zuzana Taušová
mob.: +420 734 517 285