Kontaktní centrum pro lidi bez přístřeší na Vlhké bude mít nový vstup z Koliště

27. říjen 2020

Díky kontaktnímu centru pro lidi bez přístřeší na ulici Vlhké, které vybudovalo město Brno a provozuje jej nezisková organizace Společnost Podané ruce, se podařilo zajistit základní péči o stovky osob. Provoz centra však současně zatěžuje ulici Vlhkou, proto se vedení města rozhodlo zajistit přístup do areálu z ulice Koliště.

„Část plánované přístupové trasy vede po pozemcích soukromého vlastníka, společnosti Hutcham Real, s.r.o., s níž jsme se dohodli na dlouhodobém pronájmu, který dnes schválila Rada města Brna. Na naše náklady vybudujeme vstupní branku z Koliště včetně případných opatření k překonání výškového rozdílu terénu, zpevněnou stezku o délce necelých 30 metrů a její oplocení,“ zrekapituloval základní parametry nájemní smlouvy náměstek pro sociální oblast Robert Kerndl a současně uvedl: „Oceňuji vstřícnost vlastníka, bez jehož pomoci bychom nebyli schopni problém v majetkově roztříštěné lokalitě vyřešit.“

Nájemné za potřebné pozemky je stanoveno na 5 000 Kč včetně DPH měsíčně, smlouva je uzavřena na dobu neurčitou.

Kontaktní centrum na Vlhké je v provozu od 17. dubna 2020, vzniklo tedy v době první vlny pandemie koronaviru. Provozovatel umožňuje klientům základní hygienu, je pro ně připraveno sociální zázemí a stravování. K dispozici je sociální pracovník, dle potřeby lékař či medici, provádějí se zde také orientační covid testy klientů.