Kluziště Vodova bude mít multifunkční povrch pro letní provoz

19. května 2021

Společnost STAREZ-SPORT požádala město o pořízení multifunkčního povrchu na kluziště v areálu Městských hal Vodova.

V rozpočtu kapitálových výdajů Odboru sportu MMB na rok 2021 je vyčleněna částka 1,8 milionu Kč. Provozovatel kluziště, společnost STAREZ-SPORT, se obrátila na Odbor sportu MMB s žádostí o možnost použití těchto prostředků na nákup povrchu pro letní provoz kluziště. Brno žádost schválilo a tuto investiční akci zařadilo do plánů kapitálových výdajů města.

Sportovní park Vodova v loňském roce navštívilo přes 6 tisíc návštěvníků a povrch musel být zapůjčen. Uskutečnění této akce se předpokládá i v dalších letech. Z toho důvodu je výhodnější povrch zakoupit. Bude se jednat o bezúdržbový modulární povrch využitelný pro profesionální sportovce i rekreační sport a bude vhodný pro basketbal, volejbal, florbal a řadu dalších sportovních i kulturních aktivit. Pořízení povrchu je velmi důležité pro další rozvoj celého areálu,“ vysvětlil radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

Životnost povrchu činí 30 let, jeho položení a rozebrání bude realizováno zaměstnanci střediska. Díky fungujícímu osvětlení bude možné využívat sportoviště i ve večerních hodinách.