Kluziště bude sloužit v pavilonu Z i po skončení olympijského parku

5. září 2017

Město Brno projevilo zájem o zapojení do projektu Olympijských parků pro rok 2018, kdy se konají ZOH v jihokorejském Pchjongčchangu. Centrum olympijského parku v Brně bude na výstavišti. V pavilonu Z tak vznikne kromě jiného hokejové hřiště a curlingové dráhy. Na dnešním zasedání schválili brněnští zastupitelé nabytí těchto sportovišť.

Už v průběhu olympijských her si budou moci lidé v olympijském parku vyzkoušet sporty jako curling nebo rychlobruslení. Díky nákupu mobilního kluziště město nabídne zájemcům historicky první dvě curlingové dráhy pro přípravu našich sportovců nebo 200metrovou dráhu pro přípravu dětských kategorií rychlobruslení. Zároveň zde vznikne další místo pro veřejné bruslení a hokejové hřiště, po kterých je v zimních měsících obrovská poptávka,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Po zasedání zastupitelstva bude v nejkratším možném termínu vypsána veřejná soutěž na dodávku mobilního kluziště.

„Z pohledu Českého olympijského výboru oceňujeme rozhodnutí města Brna. Nákup mobilního kluziště je krok, který podporuje jeden z našich základních cílů: připravit Olympijské parky jako dlouhodobě ekonomicky udržitelný projekt. Jsme přesvědčeni, že si obyvatelé Brna při příležitosti Olympijského parku 2018 kluziště oblíbí a budou ho hojně využívat také v dalších letech,” řekl Libor Varhaník, místopředseda Českého olympijského výboru zodpovědný za projekt Olympijské parky.

Nejdříve město Brno uvažovalo o pronájmu těchto zařízení. Vzhledem k předpokládané výši nájemného ale Rada města Brna doporučila zastupitelstvu toto zařízení koupit a provozovat je i v dalších letech v době, kdy není pavilon Z využíván.

Majitelem mobilního kluziště se tedy stane město Brno. O provoz se bude starat městská společnost STAREZ-SPORT a Veletrhy Brno budou zajišťovat v pavilonu Z toalety a občerstvení. Zimní centrum na výstavišti budou moci lidé navštívit každoročně v období od listopadu do března.

Bc. Filip Poňuchálek
mobil: +420 773 785 318