I letos město Brno podpoří vzdělávací projekt Příběhy našich sousedů

19. května 2021

Rada města Brna souhlasila s poskytnutím 182 tisíc korun šesti brněnským základním školám, které se přihlásily do vzdělávacího projektu Příběhy našich sousedů. Poskytnutí příspěvku musí ještě schválit květnové zastupitelstvo.

Projekt pořádá společnost Post Bellum – Paměť národa, která si dala za cíl mapovat příběhy pamětníků jak v městě Brně, tak v celém Jihomoravském kraji. „Letos se do projektu zapojily základní školy Horácké náměstí 13, Jana Broskvy 3, Jasanová 2, Kuldova 38, Vedlejší 10 a Zemědělská 29,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková

Přibližně 40 žáků osmých a devátých tříd, kteří utvoří 8 týmů, se za doprovodu svých učitelů a koordinátorů z Post Bellum stane rozhlasovými nebo televizními dokumentaristy a bude mít za úkol vyzpovídat pamětníka ze svého okolí, natočit jeho vzpomínky, digitalizovat fotografie, prozkoumat archivy a nakonec vytvořit rozhlasovou, televizní nebo psanou reportáž či dokument. Někteří mohou podle příběhu nakreslit komiks nebo připravit prezentaci pro své spolužáky,“ upřesnil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý

Výsledky prací budou odvysílány v Českém rozhlase Brno nebo představeny v červnu letošního roku na závěrečném prezentačním dni.

Jana Vašíčková
mobil: +420 602 770 466