Halu Vodova bude provozovat městská společnost STAREZ – SPORT

21. listopad 2017

Vedení spolku Sportovní klub Královo pole projevilo zájem o předčasné ukončení nájemní smlouvy na provozování areálu Městské haly Vodova. Rada města Brna na svém dnešním zasedání schválila svěření areálu Městské haly Vodova společnosti STAREZ – SPORT, a to po ukončení dosavadního nájemního vztahu.

„Pověřili jsme společnost STAREZ – SPORT, aby jednala se zástupci Sportovního klubu Královo Pole o předčasném ukončení nájemní smlouvy. K tomu by mohlo dojít ke konci roku 2018 a následně by celý areál provozovala městská společnost STAREZ – SPORT. Díky tomu by mohl být areál využíván stoprocentně pro sportovní účely,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Městská hala Vodova je od roku 2000 v nájmu spolku. Nájemní smlouva byla sjednána na 20 let, končit by měla na počátku roku 2020. Nájemce se nyní stará o sportovní centrum pro halové a nehalové sporty, kluziště, restauraci, hotel, občerstvení, dílny, středisko pro pořádání kulturních a společenských akcí a prostory provozního a technického zabezpečení.

Výše nájemného byla sjednána na 400 tisíc korun ročně s tím, že bude pravidelně zvyšováno o inflaci. V současné době činí nájemné 417 tisíc korun.

Bc. Filip Poňuchálek
mobil: +420 773 785 318