Film Skleněný pokoj bude mít slavnostní uvedení v Brně. Mimořádná předpremiéra se chystá i pro veřejnost

6. prosinec 2018

Nový film režiséra Julia Ševčíka Skleněný pokoj bude mít slavnostní premiéru za účasti tvůrčí a herecké delegace 12. března 2019 v brněnském kině Scala. Do široké kinodistribuce v celé České republice uvede Skleněný pokoj společnost Bioscop 14. března 2019.

Zároveň je připravena mimořádná předpremiéra Skleněného pokoje pro veřejnost, která proběhne 12. března ve 20.30 hodin v kině Scala. V prostorách kina bude možné zhlédnout i výstavu kostýmů, které pro film navrhla kostýmní výtvarnice a držitelka Českého lva Katarína  Štrbová-Bieliková.

Vzhledem k tomu, jak  těsně je příběh filmu i jeho literární předlohy spjat s Brnem, jsme si nedovedli představit, že by se první uvedení filmu mělo konat jinde, než právě v Brně,“ říká producent Rudolf Biermann a dodává: „Současně jsme ale chtěli, aby tu jedinečnou možnost stát se prvními diváky filmu měli nejen zvaní hosté, ale i veřejnost. Proto jsme připravili speciální předpremiérové uvedení Skleněného pokoje s hereckou delegací pro široké publikum a věříme, že diváci možnost zažít tuto událost uvítají.“

Vstupenky na mimořádné předpremiérové představení  filmu Skleněné pokoj 12.3. 2019 jsou již v prodeji v síti Ticketportal.

Film Skleněný pokoj vznikl podle slavného románu britského spisovatele Simona Mawera, inspirovaného dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu – brněnské vily Tugendhat. Příběh  o lidech, jejichž životy, lásku a přátelství poznamenaly dramatické události doby, rámuje vznik jedné z nejoriginálnějších modernistických staveb v Evropě, místa velkých milostných vzplanutí i životních zrad.

V hlavních rolích se objeví řada zahraničních i domácích hvězd jako Carice van Houten, Hanna Alström nebo Claes Bang, Alexandra Borbély, Roland Møller, Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová nebo Vladimír Polívka.

Producent:
Skleněný pokoj vzniká v produkci Společnosti IN Film Rudolfa Biermanna, producenta divácky úspěšných snímků Účastníci zájezdu, Obsluhoval jsem anglického krále, Román pro muže nebo dramatu Masaryk, oceněného 12 Českými lvy.

Koproducenti:
společnost Investito Igora Rattaje
Česká televize
Televize JOJ.

Snímek vzniká za finanční podpory statutárního města Brna a společnosti Jet Investment.

Výroba filmu byla podpořena Českou republikou prostřednictvím  Státního fondu kinematografie z programu filmových pobídek.

Film vznikl za podpory programu Kreativní Evropa – MEDIA.
Partnerem filmu je Hotel Emblem, oficiálním dopravcem jsou ČSA.
Premiéra filmu je plánována na jaro 2019, do kin uvede společnost Bioscop.