Festival SERIAL KILLER přiblíží tvorbu ve Velké Británii. Radní jej podpořili 2,7 milionu

25. listopad 2020

O poskytnutí individuální dotace ve výši 2,7 milionu korun pro společnost Telepunk, s. r. o., rozhodli dnes na svém zasedání radní města Brna. Tato částka bude použita na organizaci festivalu televizních a online seriálů SERIAL KILLER v roce 2021.

SERIAL KILLER je první festival TV a online seriálů ve střední a východní Evropě s programem pro profesionály a bohatou nabídkou premiér s účastí mezinárodních delegací a dalším doprovodným programem. Festival se rovněž účastní významných evropských akcí, kde reprezentuje město Brno i cíle festivalu.

„Tématem festivalu pro příští rok je Velká Británie, odkud dorazí hosté z řad špičkových tvůrců, producentů i vysílatelů. Termín příštího ročníku je stanoven od 21. do 26. září,“ přiblížil brněnský náměstek Tomáš Koláčný.

V září 2021 bude navíc otevřen Televizní institut, který bude nabízet českým a slovenským televizím inspirační kurzy a workshopy pro jejich zaměstnance pod vedením významných osobností zahraniční produkce.

„Že je o festival podobného zaměření zájem, dokládá i návštěvnost letošního ročníku SERIAL KILLERu, který byl poznamenán koronavirovou pandemií. I přesto se ho zúčastnilo 300 návštěvníků a asi 150 hostů a novinářů. Online verzi pak navštívilo 42 000 zájemců o seriály a diskuze,“ sdělil radní pro oblast kultury Marek Fišer.

Budoucností festivalu je aktivní rozvíjení televizního trhu a zviditelnění Brna jako progresivní a moderní metropole i celého regionu. O tom, zda bude festival podpořen částkou 2,7 milionu, rozhodnou v prosinci ještě zastupitelé.

Mgr. Kateřina Gardoňová
mobil: +420 602 595 170