Cyklistické oddíly obdrží od města dotace

21. července 2021

Rada města Brna dnes doporučila zastupitelstvu schválit poskytnutí neinvestičních dotací dvěma cyklistickým oddílům: TJ Sokolu Brno – Horní Heršpice a spolku Sport pro Brno. Dotace pomohou oběma oddílům v jejich činnosti.

Tělocvičná jednota Sokol Brno – Horní Heršpice požádala o podporu oddílové činnosti ve sportovním odvětví krasojízda na kole. Žádá o 25 000 korun. Finanční prostředky z dotace podpoří celoroční činnost oddílu a uspořádání dvou krasojezdeckých závodů (předkolo MČR žáků a 4. kolo Czech Masters) v říjnu 2021 na území města Brna.

Spolek Sport pro Brno, z. s., požádal o 100 000 korun na zabezpečení celoroční sportovní činnosti. Spolek si vytvořil za dobu svého působení členskou základnu s více než 100 dětmi. Zaměřuje se nejen na závodní, ale i na nevýkonnostní sportování.

„Oba oddíly se soustředí na práci s dětmi, což je činnost, kterou Brno dlouhodobě podporuje. Z různých důvodů nemohly požádat o pomoc v příslušných programech, proto svoji situaci řeší formou individuální dotace,“ vysvětlil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Sportování dětí a mládeže má pozitivní hodnotový i ekonomický přínos pro město i jeho občany. Prostředky, které Brno investuje do jeho podpory, se vracejí v oblasti sociální, vzdělávání a také v oblasti ekonomické.