Centrum paliativní péče Brno zakoupí pět nových elektromobilů

14. říjen 2020

Centrum paliativní péče na Poliklinice Zahradníkova zakoupí pět nových elektromobilů včetně tzv. smart wallboxů, které budou sloužit pracovníkům domácího hospice.

Centrum paliativní péče Brno provozuje poradnu pro paliativní péči, ambulanci paliativní medicíny a také domácí hospic. Poskytování zdravotní péče v domácím prostředí je dostupné nepřetržitě. A právě pro tyto služby je nutné pořízení elektromobilů. „Celkové náklady na pořízení elektromobilů a chytrých dobíjecích stanic činí 3 725 000 korun. Sdružení zdravotnických zařízení II Brno získalo ze Státního fondu životního prostředí ČR dotaci ve výši 1 051 000 korun a dary od společností SAKO Brno a Teplárny Brno v celkové výši 800 000 korun. Chybějící finance ve výši 1 874 000 korun poskytne město Brno ze svého rozpočtu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„V Brně zemře v důsledku progrese nebo komplikace některého chronického onemocnění více než 2 400 osob, které potřebují v závěru života paliativní péči. K zajištění této péče jsou vozidla zcela nezbytná. Pět elektrovozů značky Renault Zoe budou sestry a lékaři využívat od dubna příštího roku,“ doplnil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Jana Vašíčková
mobil: +420 602 770 466