Brno zpřesňuje plány nového velodromu v Komárově

17. duben 2018

Plány na přesun velodromu do Komárova existují už téměř deset let. Nyní se schyluje k jejich realizaci. Radní zařadili výstavbu nového velodromu mezi strategické projekty města Brna.

Současnou územní studii vypracovala společnost Arch.Design, s. r. o., v roce 2008. Do lokality Hněvkovského umístila kromě velodromu také další sportoviště, např. pro cyklokros – BMX, in-line bruslení, U-rampu pro skateboard, tréninkové hřiště pro baseball, víceúčelová hřiště a hřiště v areálu FC Sparta Brno. Velodrom zůstává posledním plánovaným projektem, k jehož vybudování dosud nedošlo.

„Současný velodrom je sice stále nejlepším sportovištěm svého druhu v celé České republice, ale na evropské nebo světové úrovni je zastaralý. Vzhledem k dlouhé tradici, kterou v Brně dráhová cyklistika má, si zaslouží odpovídající místo, vhodné i pro pořádání šampionátů nadnárodního charakteru,“ uvedl 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Stávající betonový ovál na ulici Křížkovského má délku 400 m a je částečně zastřešený. V současnosti je ale běžným standardem plně zastřešený velodrom s dřevěnou dráhou o délce 250 m, která odpovídá parametrům mezinárodní federace UCI pro pořádání mezinárodních soutěží. Takový velodrom v České republice není, nejbližší se nachází ve Vídni.

tis@brno.cz