Brno podpoří Den náborů a festival Life!

28. srpen 2019

Rada města Brna dnes doporučila brněnskému zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření sloužící k zajištění akcí Life! a Den náborů 2019. Tyto akce bude pořádat městská společnost STAREZ-SPORT, a. s. Obě se budou konat na podzim letošního roku.

Festival sportu, tance a zábavy Life! a Den náborů patří mezi tradiční brněnské sportovní akce. Jejich význam nespočívá jen v samotné možnosti sportovního vyžití a nabízeném bohatém programu, ale také v zaměření na děti a mládež. Den náborů se bude konat 7. září, festival Life! od 8. do 11. listopadu. Rada města Brna dnes doporučila ZMB schválit rozpočtové opatření, které zajistí konání obou akcí.

„Akce jako Life! či Den náborů jsou pro děti velmi důležité. Mohou si zde vyzkoušet různé druhy sportů a zjistit, co je baví a kterému sportu by se chtěly věnovat i nadále. Právě takové akce přispívají k tomu, aby bylo Brno zdravým, moderním městem,“ řekl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Rozpočet festivalu Life! činí 1 500 000 Kč, Dne náborů 500 000 Kč. Podpora akcí je navrhována z rezerv rozpočtu statutárního města Brna a z vrácených dotací.