Brněnský metropolitan po dvanácti letech v novém

6. září 2017

První týden v září vychází první číslo 13. ročníku zpravodaje brněnského magistrátu Brněnský metropolitan. A úplně poprvé vychází v nové grafické podobě, s novým logem a v jiném formátu. Po dvanácti letech se tak dočkal redesignu.

Změna grafiky i uspořádání stránek se připravovala od začátku roku. Bylo potřeba vyhlásit veřejnou zakázku na zhotovitele nové grafiky a následně i na vydavatele. Současnému končila totiž v srpnu smlouva. S nejlepším návrhem zakázku vyhrála brněnská firma Unifer.

Brněnský metropolitan je nyní modernější, jednodušší, čistší. Menší magazínový formát a matný novinový papír se navíc lépe čte. Zcela nové a modernější je i logo Brněnského metropolitanu. Stojí na minimalismu a čistotě designu,“ uvedla editorka Brněnského metropolitanu Lucie Kolischová. Podle autorů vychází logo z geometrických tvarů a aktuálního loga města a jednoduše evokuje písmeno „M“. „Někdo za ním může vidět i odkaz na architekturu, která je pro Brno tak významná a typická – panoramatický pohled na budovy či přímo na katedrálu svatého Petra a Pavla,“ dodala Kolischová.

Staronovým vydavatelem se pak stala firma Strategic Consulting, která nabídla ve výběrovém řízení nejnižší cenu. Od září se o distribuci do schránek obyvatel Brna nově stará Česká pošta, která má klíče od bytových domů.

Nového Brněnského metropolitanu se Brňané poprvé ve svých schránkách dočkají tento čtvrtek. „Ačkoli se jeho podoba změnila, čtenáři v něm stále najdou zajímavé texty o Brně, zpravodajství, rozhovory s osobnostmi, pozvánky na akce, články o historii Brna, kulturní přehled, informace ze sportu, názorovou rubriku politiků, dopisy čtenářů a mnoho dalšího,“ doplnila Kolischová.

Brněnský metropolitan nyní vychází v nákladu 200 tisíc výtisků. Je zdarma distribuován do všech schránek obyvatel města. Tři tisíce výtisků navíc budou nově umístěny do stojanů v městské hromadné dopravě, a to po rozebrání časopisu Šalina. Měsíčník si tak Brňané budou moci přečíst i při cestování městem.

tis@brno.cz