Basketbal, stolní tenis nebo teqball si lidé nově od června zahrají v areálu brněnského výstaviště

13. květen 2020

Od 6. června do konce srpna budou moci lidé chodit sportovat do areálu brněnského výstaviště. Město se tak snaží vyjít vstříc těm, kteří budou muset přes léto zůstat doma.

Nové sportoviště vznikne poblíž pavilonu P. „Prostor výstaviště se tímto významně oživí v době, kdy se nekonají žádné veletrhy. Zájemci sem budou moci chodit za zábavou a najít sportovní vyžití. To vnímám jako přínos zejména nyní, kdy je pravděpodobné, že v Brně přes letní měsíce v souvislosti s opatřeními kvůli koronaviru zůstane výrazně více lidí než jiné roky,“ řekla primátorka města Markéta Vaňková.

V novém sportovním areálu najdou lidé deset stolů na stolní tenis, tři basketbalová hřiště i šest teqballových stolů, na nichž si budou moci vyzkoušet kombinaci fotbalu a stolního tenisu. Budou zde i dvě hřiště pro streetball. Zdarma si mohou půjčit míče a rakety. „Díky spolupráci s Veletrhy Brno, a. s., a společností STAREZ – SPORT rozšíříme možnosti trávení volného času pro všechny. Areál bude přístupný od 1. června letošního roku do 30. srpna,“ uvedl místopředseda představenstva společnosti Veletrhy Brno Petr Kratochvíl. Lidé si budou moci zasportovat od 9 do 20 hodin, vstup bude zdarma.

Mgr. Anna Dudková
mobil: +420 770 179 563