Analýza činnosti nemocnic pomůže s plánováním jejich rozvoje

10. října 2017

Město Brno zřizuje na svém území dvě nemocnice, Úrazovou nemocnici Brno a Nemocnici Milosrdných bratří. K lepšímu rozhodování města o dalším směřování těchto lékařských institucí má přispět analýza jejich činnosti. Součástí této analýzy budou i návrhy na jejich další rozvoj a spolupráci.

Rada města Brna na svém dnešním zasedání vybrala pro tuto veřejnou zakázku malého rozsahu nabídku společnosti DERS Medical, s. r. o. Ta zvítězila s nabídkovou cenou 380 tisíc korun s DPH a termínem 30 dní k dodání analýzy.

„Město Brno si chce zmapovat situaci v obou nemocnicích, které zřizuje. Díky celkové analýze získáme cenná data, která nám ukáží, co by nemocnice potřebovaly, co by bylo dobré změnit nebo jak by mohla vypadat jejich budoucí spolupráce. Našim cílem je nastavit maximálně efektivní fungování obou městských nemocnic,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Analýza bude obsahovat dvě části – analytickou a návrhovou. V analytické části bude stručně popsána činnost a organizační schéma obou městských nemocnic a jejich ekonomická charakteristika. Ta bude obsahovat i předpověď hospodaření na 3 roky. Dále bude vyhodnocena efektivita poskytovaných služeb a analyzována personální oblast, přístrojové vybavení, postavení nemocnic v rámci zdravotnické sítě, vhodnost užívaných prostor nebo současná spolupráce nemocnic.

V druhé části analýzy bude navržena optimalizace činnosti obou nemocnic, jejich další možná spolupráce v oblasti medicínské i ekonomické a hrubý finanční odhad nutných investic do výstavby nebo nákupu přístrojů.

Bc. Filip Poňuchálek
mobil: +420 773 785 318