Česky CZEnglish EN

Skončila rekonstrukce polikliniky na Lesné

1. listopad 2019

(and) – Lidé, kteří v posledních dvou letech navštívili některou z ordinací polikliniky na Lesné, museli čelit nepříjemnostem spojeným se stavebním ruchem. Tomu je nyní ale konec. První etapa rekonstrukce budovy polikliniky je u konce. Opravou prošel zejména vnější prostor, zázemí v suterénu, nové jsou ale i laboratoře nebo bezbariérový vstup.

Od listopadu 2017 pracovali dělníci na obnově budovy, která byla postavená v 70. letech. V první etapě rekonstrukce zateplili obvodový plášť s výjimkou pavilonu C, opravili střešní plášť, vybudovali provoz laboratoře, nájemní jednotky nebo nový bezbariérový vstup. V suterénu pavilonů D a E je nová podlaha, dělníci také zaizolovali stěny přilehlé k zemině. Kompletně se vyměnily základní technické instalace a nové jsou i patrové rozvody. Plochy, které bezprostředně navazují na rekonstruované části polikliniky, prošly sadovou úpravou.

Protože byla budova polikliniky v původním stavu od 70. let, byla rekonstrukce nezbytná. Při ní se navíc přicházelo na odlišnosti od původního projektu. Kvůli nutnosti vypořádat se s těmito nepředvídatelnými okolnostmi se celá oprava prodloužila. V areálu ordinuje přibližně 40 lékařů 15 různých specializací. Návštěvníkům jsou zde k dispozici zdravotnické, ale i další služby. Na polikliniku míří lidé nejen ze severní části města, ale také z širokého okolí. Pro ně bude pohyb v areálu nyní komfortnější. Veškeré práce doposud totiž probíhaly za plného provozu.

Celková částka za opravy přesáhla 160 milionů korun. Na financování se vedle města podílela i městská část Brno-sever.  

 
  • ©  Statutární město Brno
  • Všechna práva vyhrazena – použití obsahu nebo jeho částí je možné pouze se souhlasem Magistrátu města Brna
  • Datum provedení poslední kontroly: 01.11.2019 11:18
  • Datum poslední aktualizace: 01.11.2019 11:18
  • Odpovědný útvar: Odeslat email na adresu
© webdesign Omega Design