Na místě bývalého bytového domu vyroste dům s pečovatelskou službou

13. března 2017

V městské části Brno-Slatina v Bedřichovické ulici bude během dvou let vybudován nový dům s pečovatelskou službou. Vznikne na místě bývalého bytového domu. Ten byl kvůli špatnému technickému stavu na podzim loňského roku stržen. Na dnešním zasedání Rada města Brna vybrala nabídku společnosti ZEBRONA, s. r. o.  na zpracování projektové dokumentace pro budoucí stavbu.

Cílem je vybudovat novostavbu bytového domu s pečovatelskou službou, se zázemím pro poskytování této služby a menší společenskou místností s kuchyňskou linkou pro setkávání seniorů. Reagujeme tak na zvýšenou poptávku po bydlení tohoto typu. Bude se jednat o první dům s tímto typem služeb v městské části Slatina,“ komentuje záměr výstavby první náměstek primátora Petr Hladík.

V průběhu roku 2017 zpracuje vybraná společnost dokumentaci potřebnou pro územní a stavební řízení a také projektovou dokumentaci pro provedení stavby.

Novostavba by měla disponovat 15 bytovými jednotkami. Odhad předpokládaných nákladů se pohybuje ve výši nad 30 milionů Kč.

Samotná výstavba, s dobou trvání jednoho roku, by měla být zahájena během příštího jara.

Bc. Filip Poňuchálek
mobil: +420 773 785 318